Untitled Documentvrijdag 28 september 2007 - VEILIGHEID BOVEN ALLES


VEILIGHEID BOVEN ALLES

 

Snellere brandweerhulp in Ramsel

Vanaf 1 oktober rukt bij noodgevallen ‘de snelst beschikbare’ brandweer uit in onze gemeente. Dit houdt in dat de brandweer van Aarschot Ramsel zal bedienen. Hiermee zal de aanrijtijd gemiddeld met 20 à 25% ingekort worden. Voor alle veiligheid zal gedurende een overgangsperiode ook nog ‘de territoriaal bevoegde’ brandweer (Westerlo) opgeroepen worden.

 

Nieuwe straatnamen en huisnummers

Het is levensbelangrijk dat uw woning door artsen en hulpdiensten gemakkelijk te vinden en duidelijk herkenbaar is, ook ’s nachts. Duidelijke straatnamen, leesbare huisnummers en een logische nummering zijn dus uiterst belangrijk.

 

Daarom zullen de volgende maanden op enkele plaatsen zijstraten een eigen naam krijgen en/of huizen en weekendverblijven hernummerd worden. De bewoners zullen hiervan tijdig ingelicht worden. Daarna zullen alle woningen en weekendverblijven van Herselt gratis voorzien worden van nieuwe, grote huisnummerplaatjes (10 x 15 cm) met zwarte letters op een fluorisserende witte achtergrond.

 

We zijn ons bewust van de ongemakken die hiermee kunnen gepaard gaan maar we willen dat iedereen die in een noodsituatie terecht komt kan rekenen op de snelste en beste hulp.

 

Veilige schoolomgeving

Het ‘vrijblijvend 1-richtingverkeer bij begin en einde van de school’ te Bergom, Blauberg en Ramsel mag op veel bijval rekenen. In Herselt en Varenwinkel is er al langer 1-richtingverkeer van kracht. De schoolomgeving is veiliger voor iedereen en het verkeer verloopt vlotter. In naam van de kinderen, de ouders, de directie en het gemeentebestuur: hartelijk dank aan iedereen die hiertoe bijdraagt!

 

 

Luc Peetermans

Burgemeester

0495/ 38 59 64

burgemeester@herselt.be H